tisdag 17 januari 2012

Åsikt

Ville bara säga att jag är trött på alla som bara klagar och är allmänt suriga. Tillexempel när man är i stallet hör man folk (väldigt ofta) som står och klagar på varandra. Klart man kan vara arga och irreterade på varandra, det är väl alla människor ibland? Men det är sjuk ohyffsat att stå och klaga på varandra på en allmän plats! För det första tycker jag dom borde skämmas. Men om man är van vid att klaga och till och med skrika på varandra kanske man inte skämms längre? Men då tycker jag att det är otroligt viktigt att man tänker på dom andra som befinner sig på samma plats. För om (en mamma och en dotter) klagar på varandra är det självklart att folk runt omkring också blir lite så deppiga. Sen om det är så att man befinner sig i ett stall är det ännu viktigare att man tänker på hur man beter sig! För om "bråket/sjaffset uppstår med en häst i närheten blir den lätt strässad och då kan det lättare ske olyckor och skador.

Ett ex på en situation:
Dottern ståt och borstar på sin häst sen kommer mamman och lägger sig i vad dottern håller på med och ett tjafs uppstår. Hästen blir rädd, strässad och otrygg i situationen och den börjar trippa runt och studsa och då är det så enkelt att någon blir sparkad.
Sen kan det ju hända ännu värre saker om dottern sitter på hästen.
Ett ex på en sån situation: Dotten rider och vill ha hjälp att spänna sadelgjorden. Mamman ska hjälpa och börjar påpeka dotterns ridning och att hon måste göra det och det och det... Dottern blir irreterad och börjar en konflikt. Hästen blir strässad och vet inte var den ska ta vägen. Hästen reser sig på bakbenen och mamman blir träffad, dottern rammlar av och hästen springer i väg. Då har man skapat ett problem på riktigt!
Så tänk på detta snälla medmänniskor och gör livet lite roligare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar